31 d’octubre, 2007

Jo sóc de tot ambdós

Sóc esperit, sóc matèria, sóc guerra
per la lluita en el món de llot i foc,
sóc arbre, larva, branquilló, neu, floc.
Sóc l’ésser humà, la persona que erra.

Sóc volcà, ferro, plom, diamant, desferra,
i l’humil papallona de l’enlloc,
l’ocell que vola o s’atura a poc a poc
en l’aigua, en l’aire, en l’èter i en terra.

Sóc l’esperit que la matèria engendra,
el munt que en resta un cop ja tot s’ha fos
desigs, il·lusions, pols, fang, fum i cendra,

l’esgotat temps de les eternes pors.
Sóc el que obra i tanca l’anella destra,
sóc i no sóc, de tot, de tot ambdós.

29 d’octubre, 2007

L'AMOR



L’amor és com la música, notes que arreu s’escampen, melòdica harmonia que penetra pels sentits i curulla l’ànima de sentiment i a la ment duu records que a la música s’assimilen.
Quants mecanismes actuen recíprocament!
Per l’amor s’estima la natura, tant la humana, com la divina, tant els animals com les plantes i les pedres. L’amor és la música que ressona més enllà de les estrelles, més enllà de les galàxies llunyanes fins els confins de l'univers. De l’amor neix l’auto estima.
L'amor s'escampa i creix a mesura que se l'exercita. L'amor omple el cor i l'ànima d’aquella cosa que proporciona un estat que en diem felicitat. L’amor és el ressò de l'esperit que vibrant penetra en cadascú amb la freqüència i intensitat com es demana.
L’amor és de color rosa, car és una barreja del roig de la passió amb el blanc de la puresa. Passió ben entesa, la que mou muntanyes amb clara voluntat. L’amor ens predisposa a la fe.
L'amor és l’esclat del més pur dels sentiments que la raó no pot copsar. L’amor duu a la ment una altra mena de conèixer, car l’amor és una font de coneixement.
L’amor no es fa ni es pensa, es rep i es dóna. Com més se'n dóna més se'n rep.
L’amor és l’energia, la llum, que redueix l'ego i resta amansit en un racó, sense acció. Moment que aprofita l'amor per atraure'l cap a ell, i allò que a l'ànima li era dolent, es transmuta i dòcilment es rendeix, car l’amor pot molt més que ell.
Per la llum de l’amor es rescata la part densa i esdevé energia subtil.